The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı



Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak muhtevain varlıkların alakadar özniteliklerini ve etkileşimlerini derslik olarak modelleme.

Sözıtım: Object sınıfı, C# dilindeki tüm diğer sınıfların atasıdır. Zımnında, bir klas oluştururken özel bir asliye derslik belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

O veriyi kullanabilmek muhtevain unboxing sorunlemleri yaparız.Object done tipi bu özelliğiyle bizlere epey suhulet katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra vacip tiplere Convert edebiliriz…

TextBox, kullanıcıların tekst antrei yapabileceği ve programların bu girdileri nöbetleyebileceği bir denetim vasıtadır. Bu makale, C# geliştiricileri maksat tuzakır ve TextBox'un kesinlikle kullanıldığı, özellikleri ve bazı ipuçları karşı vukuf esenlar.

GenerateMember: Button kucakin tasavvur zamanında bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

O gün object sınıfından aracısız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa münasebet o kadar çok kararsız türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin karşılıkı dâhilin bile üstteki koda bir satırlık bayağı bir prosedür ekleyelim.

Kaydı silebilmek karınin DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan haber MyShape dershaneındaki boş string ifadesi değil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

şu demek oluyor ki anlayacağınız “int” kabilinden, “bool” kabil ayar tipli bir değişken kurmak istiyorsanız struct yapkaloriı tercih edebilirsiniz.

bazen nesne odaklı programlamanın ilk C# Object Kullanımı sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Derslik veya yapı, üyelerinden her birinin sınıf yahut yapı haricinde ne derece erişilebilir bulunduğunu belirtebilir.

Bu mimariya denli oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct yapısında nesneleri tutabilmekteyiz.

AutoSize: Button'un içeriğine otomatik olarak ebat ayarlamasını etkinleştirir yahut dönem dışı bırakır.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama hizmetleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları tuzakır ve varsayılan olarak None kıymetini mideerir.:

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve vesair sınıflara bırakıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı işçiliklemler kucakin kullanabildiğimiz metotlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *